DURU GÖRÜ
DURU GÖRÜ NEDİR ?
En basit tanımıyla Durugörü: Beş duyunun dışında, eşyaları, olayları ve düşünceleri algılama ve görmedir. Ruhsal görü adıda verilen bu yetenek, Duyular Dışı Algılar içinde üzerinde en fazla araştırma yapılan yeteneklerimizden biridir.
Beş duyu organımızdan biri olan gözler, bu algılamada fonksiyon görmezler. İki arasında;
gözler genellikle kapalıyken yada herhangi bir objeye konsantre edildigi bir sırada adeta televizyon ekranında bir film seyredercesine, bir takım şekillerin görülmesidir. Bu yeteneği gelişmiş kişilere durugörü medyomu adı verirlir.
DURUGÖRÜ ÇEŞİTLERİ
1)BASİT DURUGÖRÜ:Herhangi bir anlam ve mesaj taşımayan imajların görülmesidir.Çogunlukla gözler kapalıyken beliren bir takım imajlar oluşur.Durugörünün ilk aşamasıdır.İnsanlerın belli bir bölümünde bu yetenek kendiliginden işler durumdadır.Ve bu oran hiçte küçümsemeyecek boyuttadır.Bu seviyede bir durugörüye sahip olan kişiler, gözlerini kapadıklarında istedikleri imajları rahatlıkla görebilirler.Bu imajlar ya kendi isteklerine bağlı olarak görülür, ya da bir takım imajlar otomatik olarak gelip geçer.
2)ZAMAN İÇİNDE DURUGÖRÜ: Geçmiş yada gelecekten bilgi veren kahinlerin kullandıkları yetenektir.Durugörünün en gelişmiş safhasıdır.Durugörünün bu safhasında görülen imajlar geçmiş bir zaman diliminde meydana gelmiş olan bazı olaylarla ilgili olabileceği gibi gelecekte ortaya çıkacak olan bazı olaylarla ilgilide olabilir.Bu gelişmiş durugörü yetenegine sahip kişiler çok azdır. Çok ender olarak görülür.
3)MEKAN İÇİNDE DURUGÖRÜ: Uzakta meydana gelen olayları ya da yerlerin alğılanması ve görülmesidir.Normal olarak görülmesi mümkün olmayan uzaktaki bir yerin veya kapalı,saklı olan şeylerin görülerek tariflerinin yapılması bu seviyeli bir durugörü yeteneğinde mümkündür.
Her insan bu yeteneklere sıfırdan başlamaz bazı insanlar bu yeteneklerle doğar bazı insanlar çalışması gerekir bir insanda birden fazla yetenek görülmesi zordur ancak imkansız değildir. Kendi yeteneginizi bulmak istiyorsanız yetenek testine girmeniz tavsiye edilir..
Yorumlar
Yorum Gönder